Iconografia de la reina

La reina Isabel d’Anglaterra ha fet 90 anys i per celebrar-ho, s’ha fet una foto amb els nets i besnets. La imatge és obra de la fotògrafa Annie Leibovitz, que ha fet del retrat de famosos una marca personal, amb aquests posats tan característicament teatrals. Observeu en aquest cas el deliciós detall del bolso, que en mans de la menuda es converteix definitivament en la icona reial. Però a banda del detall, destacar que la foto de la Leibovitz enllaça amb tota una tradició iconogràfica de la pintura (i també la fotografia). A la galeria podeu veure alguns exemples d’aquests il·lustres precedents amb retrats de Maria Antonieta o la reina Victòria, entre d’altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s