Dones de pel·lícula

Dones de pel·lícula: María

Una de les queixes habituals de les actrius és que costa trobar personatges femenins rics i interessants a les pel·lícules. I molt més encara si són dones de certa edat. La majoria de pel·lícules tenen protagonistes masculins i moltes vegades les dones hi tenen un paper accessori, amb poques línies de diàleg i encara menys transcendència. Però també hi ha molt bones pel·lícules protagonitzades per personatges femenins fantàstics, que posen de manifest les alegries, lluites, emociones, reptes, defectes i virtuts de les dones.

He decidit posar en marxa la secció Dones de pel·lícula per parlar d’aquests personatges, per posar-les de relleu i fer que les dones de pel·lícula tinguin una mica més de visibilitat. Serà una manera, també, de recomanar pel·lícules des d’un altre punt de vista.

Començo recuperant Maria y los demás, de Nely Reguera, aprofitant que ara ja es pot veure a través de Filmin.

María y los demás, dones de pel·lícula

Qui és Maria? La protagonista de Maria y los demás, el debut de la directora Nely Reguera

Qui l’interpreta? L’actriu Barbara Lennie

De què va? 

Maria és una noia jove i soltera que cuida al seu pare vidu i als seus germans i que s’ha convertit en el pilar de la seva família. Treballa en una editorial i intenta acabar una novel·la que porta escrivint des de fa anys. Quan el seu pare anuncia que vol casar-se amb la seva infermera, el món de Maria dóna un tomb inesperat, que l’obligarà a prendre decisions sobre la seva pròpia vida.

Perquè m’agrada?

Maria és un personatge en crisi. Al principi de la pel·lícula està estancada en una crisi creativa que no és més que el reflex d’una crisi personal, que aflora just en el moment en què el pare anuncia el seu casament. Per Maria suposa un trasbals a la rutina a la que s’aferra per no haver de prendre les seves pròpies decisions vitals.

Tots els canvis suposen una crisi i al mateix temps una oportunitat, i per això Maria està contínuament enfadada però en certa manera contenta.

La pel·lícula transmet el positivisme que es desprèn davant de les oportunitats que la vida ens posa al davant, encara que en un primer moment els canvis puguin ser doloroses i semblar un gran daltabaix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s