Cosmètica slow

diy-lip-balm-2[Article publicat a la sector Tendències de la revista Valors.org]

Ja fa un cert temps que el Do It Yourself, la “filosofia” de fer-se un mateix els productes d’ús i consum habitual, s’ha convertit en tendència. Restaurar o fabricar mobles, fer-se la roba un mateix a mida, dissenyar-se les pròpies joies, regalar objectes fets a mà o aprendre a amassar el pa un mateix són activitats que han anat guanyant adeptes, ja sigui com a mesura d’estalvi econòmic, però també com a alternativa a model de consum industrial i ràpid que imposa la societat actual.

La tendència continua a l’alça i ho fa, ara, entrant amb força en un nou sector, el de la cosmètica i els productes de bellesa.

Les marques del sector fa mesos estan veient com creix l’interès de la gent per fer-se els seus propis productes. I és que molta gent s’està fent cada vegada més conscient dels productes que fa servir per cuidar-se el cabell, la pell i el cos, de la mateixa manera que ens hi mirem més a l’hora de triar els productes de menjar i fins i tot l’origen de les peces de roba que vestim. D’aquesta preocupació surt la tendència creixement de la cosmètica DIY o la cosmètica slow, la que ens fem nosaltres mateixos amb ingredients 100% dels que podem controlar una mica millor el seu origen i qualitat.

El comerç s’ha fet ressò d’aquesta tendència i ja han començat a obrir algunes botigues que ofereixen un espai de taller-obrador on els clients poden fer-se els seus propis productes cosmètics. Botigues com Mon Petit Pot o Atelier Bio, que han obert portes a Barcelona, acompanyen a qui tingui interès en el procés de preparar-se les seves cremes pel cos i la cara o per elaborar-te els teus propis sabons, xampús i desodorants.

La cosmètica natural ha anat guanyant terreny davant la demanda de moltes persones que pateixen al·lèrgies i necessiten productes naturals, però també hi ha qui ha decidit adoptar aquest estil de consum de la cosmètica com una manera més d’aplicar la filosofia slow a la seva vida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s