Mina Loy viu en el futur

Us recomano el llibre sobre Mina Loy editat per La linterna sorda. No només us permet descobrir una artista fascinant, sinó que també us convida a transitar per la història del Futurisme, el Dadaisme i el Surrealisme, posant especial atenció a les dones artistes que van formar part activa d’aquests moviments més enllà de ser muses i “amants de”.

Mina Loy, bohèmia i polifacètica, va ser membre d’aquests moviments i va tastar tots aquests estils en la seva poesia de versos lliures, i va ser admirada per autors com Ezra Pound o James Joyce. En aquest magnífic volum sobre Mina Loy s’inclouen els seus Aforismes sobre el futurisme:

MUERE en el Pasado Vive en el Futuro

El HOMBRE es esclavó solo de su propio letargo mental.

 La VIDA está limitada solo por nuestros prejuicios. Destrúyelos, y ya no estaràs a merced de ti mismo

Al llibre s’inclou també el Manifest Feminista que Loy va escriure l’any 1914, i que va més enllà de les demandes sufragistes per anunciar les reivindicacions de la segona i tercera onada feminista. I com a annex, es reprodueix traduït al castellà el Manifest de la Dona Futurista escrit per Valentine de Saint-Point en resposta a a misogínia galopant del Manifest Futurista de Marinetti (aquell que diu “Queremos glorificar el desprecio a la mujer”).

El gran amor de Mina Loy va ser el poeta i boxejador Arthur Cravan, que curiosament era el germà d’Otho Lloyd, marit de l’artista Olga Sacharoff. Així doncs, si us interessa Mina Loy i el seu món, a banda de llegir el llibre d’Ana Muiña també podeu:

  •  Escoltar la cançó de Billy Corgan (ex Smashing Pumpkins) titulada “Mina Loy (MOH)”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s