Els valors actuals d’una beguda mil·lenària

kombucha-artesanal-kombutxa-judith-vives-blog-valors

[Article publicat a la secció de tendències de la Revista Valors]

Fa un any, si algú parlava de kombutxa la resposta era un “kombuquè?”. Però mica en mica, el nom d’aquesta beguda prebiòtica s’ha anat fent popular entre aquelles persones amants de la vida sana i l’alimentació saludable. Fins el punt que, de ser una beguda probiòtica que es consumia per prescripció del dietista, ha passat a convertir-se en una beguda de consum habitual en restaurants vegetarians i fins i tot bars i cafeteries de filosofia eco.

Kombutxa és un te que s’infusiona i ensucra per fer-lo fermentar a partir d’afegir-li una colònia de llevats i bacteris. D’aquest procés en sorgeix una beguda de gust peculiar, entre dolç i àcid, que pot recordar a la sidra o al xampany –fins i tot fa bombolletes-, però que aporta els beneficis que s’associen als aliments probiòtics.

Segons apunten els experts, el kombutxa ajuda el sistema digestiu i serveix de desintoxicant, ja que activa la funció del fetge permetent que es pugui desfer dels tòxics amb més facilitat. A més, por ajudar en dietes per perdre pes, per fer digestions pesades i fins i tot a superar la ressaca. I també és un antiaging.

Tots aquests avantatges no surten pas dels experiments d’algun cuiner o enòleg innovador, sinó que tenen una llarguíssima tradició. I és que una de les curiositats més remarcables d’aquesta beguda és que el seu origen es remunta més de dos mil anys enrere, als volts de l’any 220aC a la Xina. Els emperadors de la dinastia Han van batejar aquesta beguda com l’elixir de la vida i de la immortalitat gràcies precisament a totes aquestes virtuts que ara es recuperen adaptades als gustos contemporanis.

Així és com el kombutxa s’ha convertit en una tendència amb valors ecològics i saludables, i de consumir-se discretament a països com Rússia, Polònia i Alemanya ha entrat en un auge a d’altres llocs com als Estats Units. A casa nostra, l’empresa amb seu a Mataró Kombutxa Mun Ferments ha estat la primera en elaborar de forma artesanal i comercialitzar aquest producte que ells mateixos van començar a consumir per la necessitat de cuidar la salut i la dieta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s