Pel·lícules per aixecar els ànims (llista col·laborativa!)

Durant l’estat d’alarma pel coronavirus, tothom busca coses per distreure’s i entretenir-se mentre passem els dies a casa. Juntament amb un grup d’alumnes dels cursos d’història de cinema que faig els dimarts per la tarda a Casa Elizalde, hem preparat una llista de pel·lícules per riure i aixecar l’ànim durant la quarentena. Totes els títols els han proposat les i els alumnes que formen part del grup de WhatsApp del curs. Hi trobareu clàssics de tots els temps, comèdies romàntiques, esbojarrades, musicals i molt més. Esperem que us ajudin a passar millor el confinament i que ben aviat puguem tornar a les classes, als cinemes i a la vida normal.

 

Con faldas y a lo loco, Billy Wilder (1959)

Si hi ha un director que no pot faltar en una llista de comèdies per aixecar els ànims, aquest és Billy Wilder. Jack Lemmon, Tony Curtis y Marilyn Monroe en una comèdia d’embolics i confusió sexual que ens recorda amb humor que “ningú és perfecte”.

 

Cantando bajo la lluvia, Stanley Donen (1952)

El musical per excel·lència és també una divertida comèdia sobre els orígens del cinema sonor. Conté alguns dels números musicals més bonics i emblemàtics de la història del cinema i també un dels més divertits, el Make’em Laugh de Donald O’conor, per fer-nos riure i aixecar l’ànim a qualsevol.

 

La fiera de mi niña, Howard Hawks (1938)

Un clàssic de la screwball comedy, o comèdia esborrajada que va popularitzar el Hollywood clàssic a partir dels anys 30 i 40. Inoblidables Katharine Hepburn i Cary Grant, ell en el paper d’un tímid paleontòleg i ella en el rol de la capritxosa i espontània Susan, que aconseguirà fer-li perdre tots els papers i finalment conquistar el seu cor.

 

Lío en los grandes almacenes, Frank Tashlin (1963)

Un dels títols més populars de la carrera de Jerry Lewis, on desplega el seu arsenal de ganyotes i humor absurd.

 

La Boda de mi mejor amiga, Paul Feig (2011)

Una comèdia romàntica i esbojarrada, amb diàlegs ocurrents i que ironitza sobre els tòpics del gènere, representativa de la nova onada de comèdia americana i protagonitzada per algunes de les actrius còmiques que han destacat en els darrers anys, com Kriten Wiig o Maya Rudolph.

 

La Vida de Brian, Terry Jones (1979)

Per riure sense parar, les pel·lícules dels Monty Python son infal·libles. Encara que l’haguem vist mil vegades, segur que ens tornarem a fer un fart de riure amb aquesta paròdia absurda i delirant de les pel·lícules bíbliques.

 

What’s new pussycat?, Clive Donner (1965)

El gran Peter Sellers en una de les seves pel·lícules més divertides, al costat de Peter O’Toole i Romy Schneider, aquesta és una comèdia sobre un playboy que busca l’ajuda d’un demencial psiquiatre per posar solució a la seva complexa vida amorosa

 

Mary Poppins, Robert Stevenson (1964)

Aquests dies que ens hem de quedar a casa val la pena repassar els consells per mantenir l’ordre i fer volar la imaginació que ens proporciona aquesta original i màgica institutriu a càrrec dels fills d’un estricte i avorrit banquer. I de pas podem cantar les seves famoses cançons.

 

El jovencito Frankestein, Mel Brooks

Una de les pel·lícules més divertides de la història, que fa una paròdia i al mateix temps ret homenatge als films de terror de la Universal.

 

Billy Elliot, Stephen Daldry (2000)

La història de superació del petit Billy Elliot, un nen que somia en ser ballarí malgrat la incomprensió, les dificultats i els prejudicis socials, és tot un xute d’optimisme.

 

Vacaciones en Roma, William Wyler (1953)

Hi pot haver una comèdia romàntica més deliciosa i encantadora que aquesta? Tornem-nos a enamorar d’Audrey Hepburn i Gregory Peck en les seves aventures per una Roma de postal.

 

Un pez llamado Wanda, Charles Chrichton (1988)

Els ex Monty Python John Cleese i Michael Palin protagonitzen una pel·lícula inspirada en les comèdies angleses de la productora Ealing, com ara Oro en barras o El quinteto de la muerte. Juntament amb Jamie Lee Curtis i Kevin Kline, protagonitzen algunes de les escenes més absurdes i divertides de la comèdia moderna.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s