Les noies volen sortir

La petita navalleta que Camila roba a la seva àvia l’ajudarà a defensar-se d’un intent d’agressió sexual per part d’un company de l’institut. Amb aquest petit símbol es crea un fil intergeneracional que ens parla de la lluita de les dones pels seus drets, des de la invisibilitat i el silenci de les nostres àvies, fins a la presa de consciència i la reivindicació pública de les joves d’avui en dia, que com la Camila del títol, volen “sortir” (de l’armari, al carrer, on sigui….) amb total llibertat.

Aquest és un dels molts temes de “Camila saldrá esta noche”, d’Inés Barrionuevo. És una pel·lícula d’aparença minimalista -i amb uns preciosos primers plans de les protagonistes- que també parla de l’abortament, l’assetjament, el despertar sexual, la visibilitat LGTB, el dret a decidir sobre el propi cos, l’educació sota la repressió religiosa i els perills de la “neutralitat” política.

Una pena que una pel·lícula tan actual com aquesta només es faci en una sola sala i una sola sessió a Barcelona, però també celebrar que tinguem cines com el Maldà que acullen aquests petits tresors ocults de la cartellera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s