Iniciativa emprenedora i xarxes socials

fotograma de Chef

[Article publicat a la revista Valors i dins el projecte ‘Mataró Ciutat de valors‘]

Les persones amb iniciativa acostumen a ser persones emprenedores, i pel·lícules sobre emprenedors se’n poden trobar moltes i molt diverses. Les pel·lícules sobre l’emprenedoria reuneixen molts dels elements que fan atractiva una gran història: una persona amb un objectiu, un camí ple de traves i entrebancs, l’esforç i perseverança personal com a motors i, per norma general, un final feliç. I, a més, en la majoria de casos poden servir com a exemple o fins i tot com a inspiració. Dins d’aquesta línia de pel·lícules, que pràcticament ja constitueixen un petit subgènere, un dels títols més recents és la comèdia “#Chef”.

#Chef té com a protagonista un cuiner de prestigi que veu com la seva trajectòria professional es veu afectada, d’un dia per l’altre, per la polèmica generada arran d’un comentari groller publicat a twitter (aquí que el títol inclogui el coixinet característic de les etiquetes d’aquesta xarxa social). A conseqüència d’aquest fet, que il·lustra els perills d’utilitzar les xarxes socials sense conèixer-les, el xef perd la seva feina i es veu obligat a començar la seva carrera de nou. És llavors quan recupera un vell somni, el d’obrir un camió de menjar ambulant. Gràcies a la seva iniciativa, i amb l’ajuda del seu fill, que representa les noves generacions hiperconnectades, el xef tirarà endavant un nou projecte gastronòmic amb un caràcter i personalitat ben diferenciats.

Jon Favreau, director i principal protagonista del film, mostra a “#Chef” de quina manera, amb iniciativa i empenta, una persona és capaç de remuntar un revés laboral i buscar una nova sortida professional. En aquest cas concret, es tracta d’un lloc de menjar ambulant on s’ofereixen cuina de qualitat a preus assequibles. La pel·lícula resulta especialment interessant per com la posada en marxa d’aquesta empresa va estretament lligada a l’ús i aplicació de noves tecnologies i xarxes socials, que serveixen per donar a conèixer, posicionar i popularitzar el negoci i captar i fidelitzar el client.

El cuiner perd la seva feina per fer un mal ús de twitter, però ben aviat descobreix que utilitzades amb intel·ligència, aplicacions com twitter, instagram o foursquare poden servir també per fer créixer una empresa o contribuir a fer realitat un projecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s