Aixecar de nou les Torres Bessones

The Walk

Després de veure ‘El desafío’ em pregunto quin sentit té fer una pel·lícula com aquesta tenint en compte que ja hi ha un documental –Man on wire– que recull testimonis directes i dramatitza l’epopeia equilibrista de Philippe Petit creuant les torres del World Trade Center en un cable penjat a 400 metres. Potser només treure partit  al 3D aprofitant les alçades de les torres?

Reconec que les grues ocioses em van provocar cert vertigen. Però personalment penso que la pel·lícula de Zemeckis funciona únicament com a artefacte al servei d’una icona, aquella en què es van convertir les torres bessones i la ciutat de nova York després de l’atemptat del 2001.

Gairebé 15 anys després de l’11S -sembla venir a dir aquesta pel·lícula-, Nova York està preparada per tancar les seves ferides i aixecar-se de nou en tot el seu espectacular esplendor, i per això Hollywood es permet el luxe de convertir l’escenari del terror en protagonista absolut d’aquesta història de prodigis. Així és com el moment en que l’acròbata saluda des  del cable a la Gran Ciutat de Nova York es converteix en el punt àlgid, epicentre i justificació d’un film que, fora d’això, és volàtil com una pirueta acrobàtica.

Un pensament sobre “Aixecar de nou les Torres Bessones”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s