Una (i única) entre tots

Joana Biarnés, una entre tots

Es va colar a la suite dels Beatles, va enganyar Roman Polanski, va ser fotògrafa de Raphael, va escollir el vestit de Massiel per Eurovisió, Clint Eastwood la va besar als llavis. Fou amiga de Xavier Cugat, Joan Manuel Serrat, la Duquesa d’Alba, Fernando Rey, el Cordobés, Lola Flores, Salvador Dalí… Com és possible que d’un personatge com aquest no en sabéssim res?

Afortunadament, un documental que s’acaba d’estrenar fa justícia al geni i figura de Joana Biarnés, la primera fotògrafa dona que va treballar en els mitjans de comunicació d’aquest país. Una pionera del fotoperiodisme que va haver d’enfrontar-se al masclisme imperant, i que va fer servir tots els seus recursos i enginy per fer-se un lloc en la professió.

Biarnés en primera persona i amb una modèstia encisadora ens explica tot això i moltes altres coses més de la seva sorprenent i valenta trajectòria professional. Al seu costat, en el documental, trobareu el testimoni de periodistes, cantants, fotògrafs i amics diversos que completen el retrat extraordinari d’una dona única.

Ja em perdonareu l’atreviment, però veig aquest Joana Biarnés, una entre tots, com gairebé, gairebé com el nostre Searching for Sugar Man particular. Per l’emoció de la descoberta i per la reivindicació del personatge, absolutament fantàstic. Per tot això, queda més que recomanat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s